Laddar

Tjeckisk målvakt och poängspruta från Blekinge testade med FBC

Under gårdagen provtränade tre potentiella nyförvärv med FBC Kalmarsund. "Är jäkligt intressant och har rätt attityd".

delningar

På tisdagen genomförde nye FBC-tränaren Emil Stille sitt första träningspass i klubben. Med på träningen fanns tre testspelare – tjeckiska målvakten Jan Binder, Carlshamns poängkung Andreas Hörberg och förre FBC-liraren Alexander Berglund. 

– Jan är en väldigt stor målvakt. Jag har alltid sagt att ska man ha ett målvaktspar ska de skilja sig i spelsätt och det gör verkligen han och Rasmus (Abrahamsen), säger sportchefen Adam Kallenberg.

– Vi har pratat en hel del med honom och den dialogen ska fortsätta. Han har ett år kvar på kontraktet med Linköping men vi har en god relation med klubben så det ser jag inte som något jättestort hinder. Givetvis får vi betala för oss om en övergång blir aktuell.

27-åriga Binder har under säsongen spelat i Linköping FBC:s division 1-lag och har tidigare spelat med KAIS Mora i allsvenskan. Nu satsar han på att ta sig in i det tjeckiska landslaget. Om två år går nästa VM i just hemlandet Tjeckien.

– Han har legat på gränsen till landslaget och hans mål är att komma med till VM. Att komma till oss är ett steg på den vägen för hans del.

En annan högintressant spelare som imponerade var Carlshamn IBK:s Andreas Hörberg. Säsongen som gick stod 21-åringen för hela 60 poäng (29 mål, 31 assist) på 22 matcher – det i ett lag som åkte ur division 1.

– Det var viktigt att han fick känna på atmosfären och träffa de andra spelarna i laget. Det är en jäkligt intressant spelare med rätt attityd. Han har alltid gjort mycket poäng oavsett var han har spelat och det är tre-fyra andra klubbar som drar i honom så vi får se hur det slutar, säger Kallenberg.

En av klubbarna som ryktas vara intresserad av Hörbergs tjänster är SSL-laget FC Helsingborg.

Den tredje, och sista, spelaren att visa upp sig var förre FBC-liraren Alexander Berglund. De sista två säsongerna har Berglund tillhört Slätafly Flyers i division 2.

– Han är också jätteintressant. Jag tror det har varit bra för honom att ha varit iväg ett tag. Vi är ett mer ett bollförande lag nu än när han lämnade och det passar honom bättre. Vi ska talas vid ytterligare, säger Kallenberg.

Relaterade artiklar