Laddar

Tog strypgrepp och hotade att bränna sin sambo

Mannen döms nu till fängelse efter att ha slagit sin gravida flickvän och tagit strypgrepp på henne.

delningar

En man i 30-årsåldern, hemmahörandes i Kalmar, dömdes på måndagen till fängelse efter att ha utsatt sin gravida flickvän för flera hotfulla situationer vid upprepande tillfällen.

Enligt kvinnan ska mannen bland annat ha slagit henne i magen då hon var gravid. Vid ett senare tillfälle så tog han även slagit och tagit ett hårt stryptag på henne när hon ammade deras gemensamma dotter. Samtidigt hotade han även att bränna och skära henne med en glödlampa.

Mannen ska också ha misstänkt att hon var otrogen, vid en konfrontation ska han ha tagit tag om hennes handled och slagit hennes högerhand i diskbänken. Vid ett tillfälle ska han även ha slagit henne med en knytnäve på munnen så att den börjat blöda och svullnat upp.

Utöver detta så ska paret ha bråkat ofta och mannen ska ha greppat henne hårt i armen samt pratat nedvärderande om och till henne. Kvinnans yngre barn från ett tidigare förhållande ska ha upplevt mannen som hotfull.

Mannen, som förnekar händelserna, döms nu till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han ska även betala skadestånd till kvinnan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.