Tolv dagar till omstart – då träningsmatchar KFF mot Hammarby

Tabellelvan tar sig an tabellsexan på Ekevallen i Kosta. "Det blir ett bra tillfälle att få många i spel mot en allsvensk konkurrent".

delningar

Tretton poäng på tolv matcher i Allsvenskan är Kalmar FF:s facit inför omstarten borta mot Djurgårdens IF den 1 juli. Innan dess ska man spela två träningsmatcher. Den första ronden av träningsmatcher spelar man mot Hammarby IF i Kosta under onsdagskvällen.

– Det blir ett bra tillfälle att få många i spel mot en allsvensk konkurrent. Förhoppningsvis kan vi få ut de saker vi har fokuserat på i träning där vi får med oss en bra helhet inför fortsättningen, säger tränaren Magnus Pehrsson till Kalmar FF:s hemsida.

Efter den sista allsvenska matchen innan uppehållet gav tränare Pehrsson spelarna tio dagars ledigt för att sedan dra igång träningarna den 12 juni.

– Vi behöver träna på alla delar av vårt spel så att vi har repeterat hur vi vill agera i spelets alla skeenden. Men vi har lagt och kommer lägga extra fokus på våra omställningar samt vårt anfallsspel och än mer specifikt hur vi avslutar anfallen bättre och oftare. Efter den sista matchen av de tre riktas fokus helt mot hur vi ska prestera som bäst mot Djurgården i den allsvenska återstarten.

Hittills är KFF-tränaren nöjd med försvarsspelet och de fasta situationerna samt delar av det offensiva spelet i omgång 3-9. Däremot finns det fortfarande mer att jobba på just offensivt.

– Vi har varit ett hårt arbetande lag som skapat svårigheter för alla motståndare att få igång sin offensiv. Därmed har vi spelat ett bra försvarsspel såväl högt som lågt samt att vi visat på en fin flexibilitet mellan och under matcher hur vi kan förändra för att hantera motståndarens styrkor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar