Laddar

Tolvårig mittfältare imponerade när Mörbylånga föll

Tre matcher spelades under torsdagen i lokalfotbollen.

delningar

Division 5 södra

Ingelstad IK – Torsås GIF 4-1 (1-1)

Målskyttar Torsås: Filip Johansson

Björn Nilsson, tränare, Torsås: ”Dom började bättre än oss, men vi gör första målet och rider på den vågen men annars var det mest ställningskrig i första halvlek. Andra halvlek tappade vi matchen när dom gör 2-1 Vi orkade inte stå emot riktigt även om vi försökte flytta upplaget. De rann iväg på slutet. Vi kan bättre så det är bara att ta nya tag.”

Matchens lirare: Torsås: Målvakten Simon Johansson

 

Nöbbele BK – Norra Tång 7-2 (4-1)

Målskyttar: Norra Tång: Johan Borgryd, Robin Svensson

Tomas Johansson, tränare, Norra Tång: ”Det var rättvist men vi inleder bra och gör 1-0 men vi bjuder in dom i matchen och det utnyttjar Nöbbele effektivt med fyra mål i första halvlek. Andra halvlek är det en lång uppförsbacke för oss och det rinner i väg ytterligare. Nej som sagt var dom vinner rättvist så det är inte så mycket att säga om det.”

Matchens lirare: Norra Tång: ”Alla kan mycket bättre”

 

Div 3 södra damer

Mörbylånga GIF – Rödsle BK 1-3 (1-0)

Målskyttar: Mörbylånga: Målvakten Jennifer Nilsson på en frispark

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga: ”Vi visste att de skulle bli tufft. Rödsle håller en högre nivå än övriga lag i serien men jag tycker vi gav dom en match i 90 minuter. Vi försökte tänkta på defensiven och krympa deras ytor. Jag tycker vi lyckas med taktiken jättebra. I första så kommer dom inte till några större lägen utan vi kunde hålla undan för deras offensiv.  Hela laget kämpade och slet för varandra och det var positivt uppmuntrande peppning på planen. Vi håller 1-1 länge i andra halvlek innan Rödsle avgör med två mål sista kvarten. Det är aldrig kul att förlora men vissa förluster är lättare att bära och detta är en sådan förlust.”

Matchens lirare, Mörbylånga: ”Hela laget, extra plus  till tolvåriga yttermittfältaren Elin Hagström som spelade hela matchen och gjorde det fantastiskt bra och Josefin Larsson en offensiv mittfältare som hotade på kanterna.”

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.