Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco inviger ny spelplats i Kalmar

Vägen längs parken stängs av för att göra plats för scenen.

delningar

Turnékungen Tomas Andersson Wij kommer till Kalmar tillsammans med Mauro Scocco som inte har gjort en turné på trettio år. Det är med sin sommarturné på tio konserter som man tillsammans med cellisten Lovisa Samuelsson ska gästa stan den 6 juli.

De här kvällarna ska bli enkla och lekfulla, inte allt för noggrant förberedda. Jag gillar att sitta vid en bardisk med Mauro och snacka. Han kan vara väldigt rolig, kärv och uppriktig. Vill att det ska kännas lite som ett barsamtal som bryts för musik då och då, säger Tomas Andersson Wij.

Andersson Wij har legat på Svensktoppen i över nio månades med sin tolkning av Sven-Ingvars låt "När solen färgar juninatten" som slog igenom på "Så mycket bättre". Tanken är att de båda ska varva stora hits med lite mer oförutsägbara låtval. Det kan också dyka upp någon helt nyskriven låt.

Jag ser fram emot att få spela med Tomas och Lovisa och inte minst uppleva våra fina spelställen i sommarsverige som är noga handplockade, säger Mauro Scocco.

Arrangör för konserten är Paraply Produktion som tidigaer haft konserter på Krusenstiernska trädgården. Där går en sommarfars under samma tid vilket gör att man fick söka efter en annan plats. Valet föll då på Kavaljersparken. En för Kalmar ganska ovanlig spelplats.

– Det har varit en ganska lång men rolig process att hitta spelplats. Vi har haft flera evenemang i Kalmar och provat i stort sett alla spelplatser. Vi behövde en plats där vi kan bygga stolsrader. Det ska vara en sittande publik, säger Robin Åkerman, vd på Paraply Produktion.

Tanken är att det ska vara mycket samtal mellan låtarna. Det ska bjudas på en hel del historia och storytelling kring låtarna. Man vill ha en bra stämning och miljön runtomkring är viktig.

– Förslaget kom från Pär Israelsson på Destination Kalmar. Det kommer bli en historiskt fin plats med kavaljersporten i bakgrunden. Scenen kommer att stå med ryggen mot Kalmarsalen vilket gör att det blir hav i bakgrunden, förklarar Åkerman.

Vägen längs med parken samt en parkering kommer att stängas av för att göra plats för scenen. Tanken är att 1000 personer ska kunna gå på konserten.

– Det är vad vi har i utgångsläget. Sedan får se vart det tar vägen. Samtidigt så vill vi ha ett luftigt och fint område med servering och liknande, avslutar Åkerman.

Biljetterna släpps på onsdag kl 10:00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar