Topplista: Här är Europas familjevänligaste solresmål

Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach. Foto: Mostphotos, eBeach.

"Värme, aktiviteter och kort flygresa är viktiga faktorer för många familjer", enligt Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

delningar

Att planera en solsemester med barn är inte alltid lätt. Flygtiden bör inte vara för lång. Det måste finnas roliga aktiviteter samtidigt som värme efterfrågas, varpå gradantalet i både havet och luften är viktigt.

Onlineresebyrån eBeach har med hjälp av dessa faktorer kartlagt vilka semesterorter i Europa som passar allra bäst för familjer. Den välbesökta grekiska ön Kreta toppar listan tätt följt av Cypern.

– Värme, aktiviteter och kort flygresa är viktiga faktorer för många familjer som reser med barn. Vårt nya index ger en indikation på hur väl semesterorterna står sig mot varandra när det kommer till olika parametrar. Det ger ressugna familjer möjlighet att planera sin semester utifrån vad som är allra viktigast för dem, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

I botten på indexet placerar sig Fuerteventura och Madeira. Destinationerna kräver längre flygresor och erbjuder endast två parker, något som kanske passar bättre för de som reser utan barn.

Topplista: Europas familjevänligaste resmål 2019

1. Kreta, Grekland

2. Cypern

3. Costa Blanca, Spanien

4. Alanya, Turkiet

5. Korfu, Grekland

6. Malta

7. Antalya, Turkiet

8. Mallorca, Spanien

9. Side, Turkiet

10. Marmaris, Turkiet

Källa: eBeach.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar