Tour de France-vinnare kommer till Balckongen: "Blir jäkligt kul"

Sebastian Balck.

Pizzerian får finbesök i mitten på februari.

delningar

Sedan oktober har Balck Coffee förvandlats till "Balckongen" på fredags- och lördagskvällarna. Lokalproducerad pizza, exklusiv öl och naturvin har stått på menyn. Satsningen har varit lyckad och de senaste veckorna har varit fullbokade. Och nu blickar man framåt mot den 15 februari när stjärnkrögaren Henrik Orre kommer på besök tillsammans med Roberto Buffa.

Henrik Orre har jobbat på flera Michelinkrogar och dessutom vunnit Tour de France – men som kock. Han arbetade för cykelstallet Team Sky i fyra år. De lagar sin mat i en stor buss och deras cyklister äter inte mat med de andra.

– Som gammal cyklist lärde jag känna Henrik Orre och vi delade samma intresse av både kaffe och vin, vilket har gjort oss till nära vänner, så jag frågade om han ville komma ned hit till Kalmar, säger Sebastian Balck och fortsätter:

– Han har aldrig varit i Kalmar så jag sa att det finns många cyklister och triathleter här som är intresserade.

Orre har skrivit flera kokböcker under namnet Vélochef där han bland annat berättar vad proffscyklisterna äter, innan under och efter träningspassen. Med honom kommer en, vad Sebastian beskriver, galen italienare.

– Haha, ja Roberto Buffa kommer också och det ska bli jäkligt kul. Vi känner att när vi har en så fin lokal i stan så vill man göra så mycket med den. Men vi kommer fortfarande att hålla det så lokalt som möjligt.

Henrik Orre har satt ihop menyn för kvällen.

– Han kommer göra fem rätter och det kommer inte att göras med frack så att säga, utan det ska vara världens mest avslappnade stämning. Det kommer att bli ett roligt gästspel.

Riktar sig kvällen bara mot cykelintresserade eller triathleter?

– Gillar du gastronomi och bra mat är vem som helst välkommen såklart. Men de som är cykelintresserade, ja för de kan det nog bli en lite star-strucked-känsla. Orre är världens mest ödmjuka kille och han kan det mesta om idrottsmat och näring.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar