Tova och Elin föll i kvarten – trots bra försvar: "Hon var som en vägg"

Tova Österberg och Elin Westin. Foto: Jacob Nilsson.

Beachvolley-tjejerna får vänta på sin första final. "Fokus på anfall inför nästa tävling".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar Volleybollsklubbs elitjagande duo, Elin Westin och Tova Österberg har ännu inte lyckats ta sig till final i någon av de tävlingar som man har ställt upp i under inledningen av säsongen. Och någon finalplats blev det inte heller när laget tävlade i Malmö under helgen.

Duon rivstartade dock tävlingen med att spela riktigt bra volleyboll och dessutom bli gruppetta. Man avancerade därmed till kvartsfinal. Väl där fick de möta systrarna Lindberg, ett lag som blev för svåra för Elin och Tova som därmed åkte ur turneringen.

– De har ett oförskämt bra grundspel och fin teknik. Vi hade bra defense under hela turneringen men i kvarten så lyckades vi inte döda våra anfall. Vi räddade upp de flesta bollarna då Elin hade det bästa blocket hon någonsin haft, hon var som en vägg, säger Tova och fortsätter.

– Men sedan la vi över bollen så att systrarna kunde göra en fin transition och det var det de kunde vinna på. Så med det sagt så blir det fokus på anfall inför nästa tävling då vi spelar i Göteborg, vilket även är Elins hemmaplan.

Eftersom de endast får använda det bästa resultatet från tävlingarna i Göteborg, Malmö och Karlskrona, vilket är en tredjeplats, har de 735 entry points tillsammans inför nästa tävlingsperiod.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar