Träden nersågade – nu finns det stora planer Norra långgatan

Efter att man sågat ner de omdiskuterade träden vill man passa på att rusta upp den. År 2021 grävs hela gatan upp.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Redan i mars 2017 togs beslutet att de träd som för drygt 20 år sedan planterades på Norra långgatan skulle sågas ner. Vilda diskussioner drogs igång huruvida man skulle såga ner träden eller inte. Under måndagen gjorde man slag i sak. Träden sågades ner.

– Samhällsbyggnadsnämnden tog beslutet. Främst för att träden blivit alldeles för stora för gatan. De trängde sig in på fasaderna. Både boende och näringsidkare har reagerat på det. Det blev också ett tillhåll för fåglar vilket gjorde att det blev riktigt otrevligt på gatan, säger Kalmar Citys centrumutvecklare Lisa Söderholm.

Nu när träden är nersågade har man större planer för gatan som redan 2021 har ett planerat arbete.

– Nu kommer man till en början att se till så att det ser snyggt ut. Någon form av ersättning, någon kruka eller liknande kommer att komma på plats. Sedan är planen att man ska göra om hela gatan år 2021. Då ska alla vattenledningar bytas ut. Då ska man passa på att göra om gatan, den är väldigt kuperad idag. den behöver jämnas till. Tillgänglighetsmässigt är den inte bra för rullstol eller liknade, säger Lisa Söderholm.

I mars månad ska Söderholm ha ett möte tillsammans med näringslivet som finns på den centrala gatan. Då ska man tillsammans diskutera vad man kan göra på gatan för att få den bättre och kanske ännu mer attraktiv. Då hoppas man kunna ge alla inblandade så stort inflytande som möjligt.

– När vi ändå ska bryta upp hela gatan och göra om tycker jag att vi ska låta fastighetsägarna och näringslivet tycka till om sin plats. Vi kommer ha ett möte och prata om detta. Tanken är att vi ska slå våra kolla huvuden ihop och se hur det kan vara på platsen. Det var längesen man gjorde om en gågata i stan och denna behöver förnyas, avslutar Söderholm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar