Laddar

Tradition när Kalmarskola sänder radio för välgörenhet

Kalmarskolans motsvarighet till Musikhjälpen inleds nu vid lunchtid.

delningar

Det började efter ett gäng samhällselevers initiativ 2012. Året därpå växte det sig större och blev mer organiserat. Numera är Turbohjälpen, gymnasieskolan Fria Läroverkens egen motsvarighet till Musikhjälpen, en tradition.

– Första gången sände de 30 timmar i sträck, de här fem-sex tjejerna och var ganska så trötta efteråt. Nu är det tvåorna på medieprogrammet som anordnar det här, men hela skolan hjälps åt och anordnar aktiviteter som drar in pengar till insamlingen, säger Nicholas Carsheim, lärare på skolan.

Med start klockan tolv på måndagen och 24 timmar framåt kommer ett 25-tal elever att sända liveradio. Två av dem är Vilma Hultenius och Moa Mårtensson.

– Det roliga med det här är att alla hjälper till för att få det att fungera. De senaste veckorna har vi jobbat hårt med all planering inför det här och nu börjar man bli lite nervös, men även väldigt taggad, säger Moa Mårtensson.

Vilma fyller i:

– Ja, det har varit stressigt, men vi har övat en del nu de senaste dagarna med att prata som om man vore live. Så man inte står där och inte får fram orden när vi ligger ute i sändning.

Moa och Vilma går på sitt pass vid 13-tiden och kommer bland annat att gästas av Paradise Hotel-deltagaren Johanna Nikkinen från Borgholm.

Sändningen kan man följa antingen via Fria Läroverkens Facebooksida eller via Turbohjälpens egen hemsida. Där finns även information om hur man kan vara med och bidra till insamlingen.

– Totalt har skolan samlat in 30 000 kronor till Musikhjälpen sedan starten, berättar Nicholas Carsheim.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.