Laddar

Trafikarbeten på Ölandsbron stoppas

Trafikverket meddelar att man inte kommer att utföra något trafikstörande arbete på Ölandsbron.

delningar

Mellan vecka 25-33 pausas allt trafikstörande arbete på Ölandsbron, meddelade Trafikverket under måndagen.

Ölandsbron är högt trafikerad under sommaren där antalet fordon ökar från i snitt 18 000 fordon per dag till 25 000.

– För att underlätta för trafikanterna har vi valt att göra uppehåll i det trafikstörande arbetet på bron med start från midsommarveckan till den 21 augusti. Under tiden kommer arbete som inte påverkar trafiken fortsätta vid brofästena, Fredrik Hasselström, projektledare för underhållsarbetet.

Underhållsarbetet på Ölandsbron ska stärka brons livslängd för en smidig och säker resa mellan Öland och Kalmar. Arbetet startade den 2 maj och har under våren gått som planerat.

– Vi är väldigt nöjda med den insats som vi och vår entreprenör Svevia har gjort under våren. Det är härligt att vara igång att underhålla Ölandsbron så att den kan fortsätta bidra till ett levande Öland, säger Fredrik Hasselström.

Det kommer inte heller att göras något trafikstörande arbete under Skördefesten då det också är extra mycket trafik på Ölandsbron. Under övriga delar av året får dock inget trafikstörande arbete utföras under pendlartiden mellan kl 06-09 och kl 15-18.

Relaterade artiklar

Hit flyr svenskarna helst över midsommar

Midsommar är en helg bunden till traditioner för många, men allt fler väljer att byta ut sill och nubbe mot stränder och drinkar. Här är resmålen svenskarna helst flyr till under midsommar.