Laddar

Trafikkaos på Ölandsbron väntar: ”Vi ber om ursäkt”

Trafikverket har skickat ut 7 500 informationsbrev till stugägare. Spås bli den värsta dagen på hela året.

delningar

Den pågående reparationen av högbrodelen av Ölandsbron lär ställa till med stora problem i trafiken under onsdagen, meddelar Trafikverkets projektledare Johan Wesley. 

Vid en pressträff informerade Wesley om att arbetet med att fräsa bort asfaltsbeläggning har dragit ut på tiden. I kombination med att många är lediga (Kristi himmelsfärd) kommer trafiktrycket från fastlandet vara högt och långa köer är att vänta. 

– Det (arbetet med att fräsa bort asfalt) var planerat till tisdag, men nu gick någon av maskinerna sönder så då blev det en förskjutning. De börjar onsdag morgon och kör, tyvärr, en lång onsdag. Så det kommer tyvärr bli väldigt mycket trafikstörningar, säger Wesley.

Bron kommer, precis som i nuläget, hålla två filer öppna men andra aspekter spelar in, menar Wesley.

– Det är fortfarande två filer öppna men det kommer vara lastbilar som ska i och hämta de här massorna och köra ut igen.

– Risken är att man som bilist ser en stor maskin som blinkar och låter och då kör man automatiskt långsammare och långsammare och då blir det inget flyt.

Wesley spår att trafikstockningarna kommer att börja på eftermiddagen när folk slutar jobbet.

– Jag tror tyvärr att det kommer bli väldigt långa köer på onsdag eftermiddag som håller i sig till klockan 19-20.30 på kvällen. Det är min gissning.

För att nå ut med informationen till allmänheten har man skickat ut 7 500 informationsbrev till personer i landet som äger stugor på Öland. Till de som bor på ön har Wesley följande tips:

– De som kan planera sitt slut på arbetsdagen – lägg det inte vid klockan fyra, försök i stället skjuta det till lite tidigare.

På söndagen, då många lämnar ön, förväntar Trafikverket inga längre köer.

 

Relaterade artiklar