Laddar

Trafikverket varnar för halka – flera olyckor i morgontrafiken

Onsdagens snöfall och växlande temperaturer under natten och morgonen har gjort väglaget besvärligt på flera håll i Kalmar.

delningar

Under onsdagen drog ett rejält snöoväder in över Kalmar och Öland. Det kom en hel del nederbörd och blåste kraftiga vindar. SMHI gick ut med flera klass 1-varningar och polisen stängde av Ölandsbron för vindkänsliga fordon under några timmar.

Även under torsdagsmorgonen har väglaget orsakat problem. Strax efter klockan halv sex inträffade två stycken olyckor på E22. Det rör sig om singelolyckor, en i höjd med Vassmolösa och en i närheten av Kåremo.

Olyckorna och röjningsarbetet har stor påverkan på trafiken och orsakade köbildning. Det beräknas vara röjt på olycksplatserna vid 7-tiden. Det finns inte några uppgifter om personskador.

Senare under morgonen inträffade en olycka på Järnvägsgatan i centrala Kalmar. I olyckan var både bussar och bilar inblandade och två personer fick föras till sjukhus.

Trafikverket har gått ut med halkvarningar för flera vägar i länet. Bland annat E22 genom Kalmar, väg 25 mellan Kalmar och Nybro, väg 125 mellan Läckeby och Lindsdal, väg 136 på Öland samt för Ölandsbron.

Trafikanterna uppmanas att ta det försiktigt och anpassa hastigheten efter väglaget.

Relaterade artiklar