Laddar

Träningstrenden i Kalmar fortsätter – gymkedja totalrenoverar

Gymmet håller stängt i två månader och "blåser ut hela lokalerna". Ägaren: "Ska bli något som man aldrig tidigare har sett".

delningar

På lördagen invigde Wellness studio sitt nya gym i Guldfågeln Arena och nästa helg är det premiär för Malkars storsatsning i Gesällen i centrala Kalmar. Nu meddelar ännu en av stadens gymdrakar att även de växlar upp.

– Vi ska blåsa ut hela lokalerna och ställa in en ny maskinpark. Det blir som ett helt nytt gym, säger Christer Karlsson som driver Kraftverket Gym i Berga.

Renoveringen kommer att påbörjas i mitten av januari och ska vara klar i slutet av mars månad. Under tiden som gymmet håller stängt kan medlemmarna träna gratis på Puls & Träning i Berga centrum – som också det drivs av Karlsson.

– Efter renoveringen kommer vi inrikta oss mer på fria vikter. För de som älskar fria vikter kommer det här bli ett Mecka. Man kan inte satsa på något som alla andra har utan man måste hitta sin nisch, säger Karlsson.

Vilken känsla är det du vill fånga hos besökarna? – Det ska bli en aha-upplevelse, något som man aldrig tidigare har sett i Kalmar. Samtidigt blir det ett bra komplement till det Puls & Träning-gym som finns i närheten.

Det är flera gym som satsar, är Kalmar stort nog? – Jag har varit i branschen i 32 år så jag har byggt upp min kundkrets under lång tid. Sedan byggs det något enormt med bostäder här i området så jag är inte ett dugg orolig, avslutar Karlsson.

Relaterade artiklar