Laddar

Tre FBC-poäng efter rock’n’roll-match

"Det var som en berg- och dalbana i dag", konstaterar FBC-tränaren Emil Stille efter 8-7-vinsten borta mot Åstorp/Kvidinge.

delningar

Ett Kalmarsund utan stöttepelarna och trotjänarna Johan Wittberg och Anton Nilsson klev ut och lade i högsta växeln direkt. Efter fem minuters spel hade både Marcus Johansson och Simon Nilsson hunnit med att hamna i målprotokollet.

– Vi kommer ut fantastiskt bra i inledningen och gör precis det vi snackat om och hade bud på mer. Sedan reducerar de och då är vi inte riktigt ödmjuka, samtidigt som domarna inte hade sin bästa dag kanske, men vi beter oss jävligt illa också, säger Emil Stille, tränare i FBC Kalmarsund.

Innan perioden var över hade hemmalaget vänt på tillställningen och roffat åt sig en 3-2-ledning.

– Efter första gick vi ut med en annan attityd mot domarna och stängde ner Åstorp i andra perioden.

Inför tredje var gästerna i förarsätet.

– Vi ska avgöra matchen tidigare men bjuder dem på 6-5 och då blev det rock’n’roll under sista delen av matchen.

Kalmarsund lyckades ändå hålla undan till slut och knep alla tre poängen via 8-7 i Åstorp/Kvidinges speciella hemmaarena.

– Det är som en skolgympasal och liten läktare med högljudd publik. Jag tror många kommer ha problem här nere, helt klart. Hur som helst skönt att vinna en jämn match, det var viktigt för självförtroendet. Men det var som en berg- och dalbana i dag, säger Stille.

Något som gladde FBC-coachen lite extra var att hans superstjärna Kim Nilsson noterades för fyra poäng i matchen.

– Han har tre-fyra ryggsäckar på sig varje match i stort sett. Domarna tror att han ska klara av det och blir inte behandlad som alla andra, säger Stille, som även framhäver Simon Nilssons insats i matchen.

– Han kliver verkligen fram och visar vägen, berömmer FBC-coachen.

INNEBANDY, ALLSVENSKAN: Åstorp/Kvidinge IBS–FBC Kalmarsund 7–8 (3-2, 1-3, 3-3) Målen, FBC: Kim Nilsson 2, Marcus Johansson 2, Simon Nilsson, Tim Nyander 2.