Laddar

Tre kalmarentreprenörer gör upp om prestigefyllt pris

De har alla bidragit med något nyskapande inom respektive bransch.

delningar

Om en vecka är det dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Nu är det klart vilka som är nominerade till att bli östra Sveriges främsta entreprenörer 2017.

Kalmar har lyckats få tre personer nominerade i Magnus Johansson från Kalmar Motor AB samt Linda Petersson och Terese Smålander Carlstedt från Telin Rekrytering & Konsult Syd AB.

När 24Kalmar intervjuade Linda Petersson för reportageserien Veckans företag för drygt ett år sedan sa hon så här om den ständig kampen att utvecklas:

– Vi måste hela tiden vara nyfikna och inte stannar upp i vår egen utveckling. Så fort vi känner att ”åh vad skönt, nu kan vi det här, nu kan vi ta det lugnt”, då vänder vi upp och ned på allting och tittar om vi inte kan göra det lite bättre och skruva om på något sätt. Att hela tiden ha örat mot rälsen och lyssna på vad marknaden behöver är viktigt.

Vinnaren i regionen utses den 21 november i Växjö. Vinnaren tar sig sedan vidare till den nationella finalen i Stockholm och har man tur kan man få representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

–  Precis som tidigare år har vi fått in massor med nomineringar och juryn hade ingen enkel uppgift när de utsåg finalisterna. Det vimlar av spännande företagare i östra Sverige och det känns helt fantastiskt att kunna presentera så här starka kandidater år efter år. Samtliga 11 företagare är riktiga entreprenörssjälar som verkligen förtjänar att uppmärksammas lite extra, säger David Barmé, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Nominerade entreprenörer i östra Sverige: 

Niclas Jonsson, Böta Kvarn Bränslepellets AB, Ruda (Högsby)

Anders Vingeborn, IMA Norscan AB, Gnosjö

Tom Olander, Jool Invest AB, Lessebo

Magnus Johansson, Kalmar Motor AB, Kalmar

Rune Andersson, Ljungby Maskin AB, Ljungby

Jan Möllefors, Sjöbergs Workbenches AB, Stockaryd

Sture Andersson, SwePart Transmission AB, Liatorp

Jessica Goodwin, T H K i Sandsbro AB, Växjö

Linda Petersson och Terese Smålander Carlstedt, Telin Rekrytering & Konsult Syd AB, Kalmar

Carin Magg, TUC Sweden AB, Tranås