Laddar

Tre lovande Kalmarföretag får dela på 900 000 kronor

Tre Kalmarföretag med framtiden för sig får 300 000 kronor vardera för att fortsätta utvecklas. "Det här innebär att vi kan göra en förstudie", säger Danny Dressler på företaget Lifesymb.

delningar

Lifesymb, myClosetRoom och Arkimera Robotics – alla företag från Kalmar science park – får dela på 900 000 kronor från det statliga verket Vinnova. Verkets uppgift är att främja nytänkande företag som med stor sannolikhet kommer växa och anställa fler personer.

– Det är nationell konkurrens om de här pengarna och hittills har alla företag som ansökt från oss fått medel. Det visar att vi jobbar med spännande och rätt bolag för Vinnovas utlysning, säger Mats Olsson, verksamhetsledare på Kalmar Science Parks Incubator i ett pressmedelande.

– De sista åren har vi fokuserat på att arbeta med och ge rätt stöd till just den här typen av företag.

För företaget Lifesymb som utvecklar en 3D- och sensorteknik för att förebygga kroppsskador kommer pengarna lägligt:

– När vi kommit längre i vår utveckling blir det lättare att få in pengar. Det här innebär att vi kan göra en förstudie där vi testar vår mätteknik, bland annat den delen av vår mjukvara som identifierar kroppsrörelser, för att säkra att vi får in rätt data som sedan används som underlag för att föreslå träning eller behandling, säger Danny Dressler på Lifesymb.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.