Tre okända män jagas efter gruppvåldtäkten i Kolboda

På torsdagskvällen blev en kvinna i 50-årsåldern överfallen och gruppvåldtagen när hon plockade svamp i skogen. Nu kan 24Kalmar avslöja att det inträffade i Kolboda.

delningar

Polisen har fått in mycket uppgifter kring våldtäkten och ”jobbar med hög aktivitet”. Tre okända gärningsmän våldtog kvinnan men i nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi bedriver intensiva utredningsåtgärder och håller på att ta in uppgifter. Det är fortfarande sekretess och vi är inte mogna att säga någonting om signalementet, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör hos polisen.

Polisen vill i detta skedde inte spekulera i om gärningsmännen kan ha någon koppling till de två asylboenden som finns i området i Kolboda.

– Vi vill inte peka ut någonting. Det har kommit ingredienser i det här ärendet som gör att vi jobbar med hög aktivitet. Det är ett intensivt jobb, säger Ewa-Gun Westford.

På fredagsmorgonen rapporterade 24Kalmar om två gruppvåldtäkter. Förutom den i Kolboda ska en kvinna i 30-årsåldern ha blivit våldtagen i en lägenhet i centrala Kalmar på natten till fredagen.

Här har polisen identifierat två män som är intressanta i utredningen. Dock har ingen blivit formellt misstänkt för gruppvåldtäkten.

– Vi tror att vi ska kunna nå framgång i det ärendet, det har vi gott hopp om att kunna lösa, säger Ewa-Gun Westford.

Som polisen uppgav på fredagen så har det inte framkommit några uppgifter som tyder på att det finns ett samband mellan våldtäkterna. Det anses vara två helt separata händelser.

Vad gäller det rapporterade våldtäktsförsöket i Borgholm förra helgen, så söker polisen fortfarande kontakt med de män som lyckades avstyra försöket och hjälpte kvinnan hem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar