Tre stipendiater prisas när kungen kommer till Kalmar

Kompassrosstipendiat 2019, Shanga Aziz, Alexandra Tecle, Hamza Mostafa. Foto: Nathalie Malic/Stiftelsen Ungt Ledarskap

En av stipendiaterna startade Locker Room Talk.

delningar

Under onsdagen anordnas Scouternas och Stiftelsen Ungt Ledarskaps årliga seminarium om ungt värdebaserat ledarskap i Kalmar

.H.M. Konungen, årets Kompassrosstipendiater och hela 170 gäster är inbjudna till att delta i samtal om hur organisation och ledarskap påverkas av det digitala skiftet. Ett evenemang som tar plats i Kalmarsalen under onsdagen.

– Temat för året är värdebaserat ledarskap i det digitala skiftet. Vi vill visa att det inte bara handlar om teknik utan också ett skifte av mycket annat i vårat samhälle. Vi vill få med oss och göra nytta och värdebasera ledarskap, säger Eva Fernvall, styrelseledamot i Stiftelsen ungt ledarskap.

Tre stipendium har delats ut av kungen sedan 2006 då han fyllde 60 år. När han fyllde 70 valde man att inrikta sig mot yngre ledare.

– Det ska kunna vara ett ledarskap utan position eller att man är chef. Man ska ha en förmåga att förändra och organisera utifrån våra ledord mod, handlingskraft och omtanke.

En av stipendiaterna som kommer till Kalmar är Shanga Aziz som i Finspång startade Locker Room Talk som dagligen kämpar för att skapa ett mer jämställt Sverige.

– Han har själv spelat fotboll men trivdes inte med det som hände i oklädningsrummen. Kulturen och hur man pratade om tjejer på ett sätt som han tyckte var fel. De försöker nå unga pojkar mellan tio och tolv år gamla. Det tycker jag är en väldigt viktig ledarskapsfråga.

Årets två andra Kompassrosstipendiater är Hamza Mostafa, initiativtagare till Life2mothers och Kvarter1 och Alexandra Tecle, styrelseledamot i Stockholm Basket och KFUM JKS. Alla tre har blivit noga utvalda efter att ha blivit nominerade.

– Man blir lika glad varje gång man läser igenom alla ansökningar. Det finns så mycket positiva ungdomar, avslutar Fernvall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.