Tredje raka för Kagg: "Ska fan aldrig glömma det här"

Det blev återigen en delad seger i den ärofyllda rugbymatchen. Lars Kaggs tjejer vann sin match och Stagg/Jennys killar vann sin.

delningar

Under torsdagen avgjordes den som alltid ärofyllda rugbymatchen mellan Stagg/Jenny och Lars Kagg. I vanlig ordning var Kalmar Sportcenter fullsatt och stämningen kokade. Efter de sedvanliga intågen drog matcherna igång.

Först ut var tjejerna. Och när de första 15 minutrarna var spelade stod det 2-1 till Lars Kaggs tjejer som gick ut starkt. I den andra perioden stack man iväg till 4-1 och det var upplagt för en bekväm transportsträcka in i mål. Men Stagg/Jennys tjejer ville annat i den tredje och avslutande perioden.

– Jag spelar offensivt och det enda jag kan påverka är att göra mål så det enda jag tänkte på var att ös in mål, låt dem inte komma ikapp. Jag litade på mig själv och jag gjorde som jag alltid gör, var iskall, säger Lars Kaggs kapten, Anna Gunnarsson om Stagg/Jennys snabba reduceringsmål i den tredje perioden.

Men det var Lars Kagg som gjorde första målet i den tredje perioden och gick därmed upp i en 5-2-ledning. Men då blixtrade Stagg/Jenny till. Laget reducerade två gånger om och det blev lite nerv i matchen. Men då klev kapten Anna Gunnarsson fram och visade vägen. Hon gjorde sitt tredje mål för dagen och Kaggs sjätte. När Stagg/Jennys tjejer försökte forcera fram en kvittering kunde Kagg sticka ifrån och vinna matchen med totalt 8-5.

– Det är obeskrivligt, tre av tre vinster, jag finner inga ord och jag har aldrig kämpat såhär mycket för ett lag. Vi har haft motgångar hela säsongen, men det visar sig, vår mentalitet är skyhög, säger Gunnarsson.

Kunde du njuta något den sista minuten med tanke på ert försprång?

– Haha nej, jag kunde knappt njuta! Min tränare sa "gå och hämta bucklan" och jag sa "det är inte slut!". Men det är sån jävla härlig känsla, det är som en sten som har lättat från hjärtat nu.

Hur firar ni?

– Det blir en stor jävla fest, vi ska fira hela natten. Jag ska fan aldrig glömma det här!

Återupplev delar av kvällen:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar