Tredje raka segern för KHC – trots tappad tremålsledning

Kalmar HC har fortfarande chansen på en Allettan-plats efter söndagens seger.

delningar

Under söndagen tog Kalmar HC emot Hanhals hemma i Iffehallen. Sist lagen möttes förlorade KHC med 7-3, men ikväll tog laget sin revansch. Den första perioden var inte ens två minuter gammal innan Kim Runemark kunde göra kvällens första mål. Drygt sex minuter senare kunde Hanhals kvittera till 1-1, ett resultat som höll sig perioden ut.

När 27:37 hade gått av matchen stod det 4-1 på resultattavlan efter att Ludwig Martinsson, Sebastian Ottosson och Oliver Styf gjort varsitt mål. Men innan signalen ljöd för periodpaus hann Hanhals med att reducera till 4-2.

– Vi hade 4-1 och sen fick dem de här lite psykologiskt viktiga målen och direkt så började vi darra, för just det här har hänt förut, att vi har spelat bra men släppt in motståndarna i matchen. Men nu hade vi ändå två raka vinster i ryggen och vi visade styrka som lyckades vända och komma tillbaka, säger en av kvällens målskyttar, Oliver Styf.

Drygt tre minuter in i den sista perioden stod det 4-4 och Hanhals hade ätit sig in i matchen. När det återstod mindre än tio minuter av matchen så kunde Hanhals dessutom göra 5-4 – och Kalmar såg ut att gå miste om viktiga poäng i jakten på en plats till Allettan.

Men i den 52:a minuten kvitterade Linus Dahlstedt till 5-5. När det återstod två minuter gjorde Kim Runemark sitt andra och Kalmar HC sitt sjätte för dagen och KHC var därmed återigen i ledning. Hanhals plockade därefter ut sin målvakt och Jesper Sellin kunde avgöra matchen helt i tom bur i den sista minuten – och Kalmar tog därmed sin tredje raka seger.

– Det ska inte krävas sju mål för att vi ska vinna egentligen, det är för dåligt. Men till slut så måste man räkna in tre poäng och det är det som är det viktigaste. Vi vill kontrollera matcher när vi leder och stänga matcherna, men där är vi inte riktigt än, säger Styf.

I och med segern finns det, om än liten, en chans på en Allettan-plats?

– Ja absolut. Och det är klart att man vill ta så många poäng som möjligt, men vi känner väl att kommer vi dit så är det en jävla bonus och vi har mycket kvar att jobba på. Vi vill bli ett så bra lag som möjligt, men det är en ständig process i ett hockeylag.

FAKTA

Kalmar HC – Hanhals: 7-5 (1-1, 3-1, 3-3)

Målskyttar, Kalmar HC: Kim Runemark 2, Jesper Sellin, Sebastian Ottosson, Oliver Styf, Ludwig Martinsson, Linus Dahlstedt

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar