Laddar

Trio tar över salongen: ”Jobbar väldigt bra tillsammans”

När salongens förra ägare valde att gå i pension var det ingen tvekan över vilka som skulle ta över.

delningar

I 38 år har Nancy Lilja Henricsson drivit salong Hårtrollet i Lindsdal. När det nu blev dags för henne att gå i pension så föll det sig naturligt att de som jobbat tillsammans med henne i flera år nu tar över stafettpinnen.

– Det var antingen att ta över eller för oss att söka oss till andra salonger, säger Ebba Bernhardsson som tillsammans med Sofie Björnsson och Mathilda Wizping står som ägare till Hårtrollet.

De har jobbat som anställda tillsammans i fem år och har lärt känna varandra väl.

– Det var nog ingen av oss som tvekade över att vi skulle ta över. Vi jobbar väldigt bra tillsammans och hade väl pratat lite löst om det med varandra redan när Nancy först började prata om att gå i pension, säger Mathilda.

För några dagar har trion bytt ut saxen och borsten mot hammare och pensel då salongen just nu genomgår en egen makeover. Många timmar har redan spenderats med att måla och åka fram och tillbaka till IKEA.

– Det är en trygghet både för oss och kunderna att få ha kvar lokalerna. Allt har sett likadant ut i alla år så det var dags för en uppdatering, säger Sofie.

 

Vad kan kunderna förvänta sig när de kommer? – Vi har blandat lite med både gammalt och nytt. Det är bland annat nymålade väggar och kassabänk men kunderna kommer att känna igen sig. Som tur är så har vi ganska lika smak alla tre så det har inte varit några problem med att enas om det nya, säger Ebba.

Det är blandade känslor hos dem när det gäller att ta över och säga hej då till sin tidigare arbetsgivare men de berättar att de vill behålla den familjära känslan i salongen som Nancy har varit med och byggt upp.

– Man lär ju känna kunderna och de känner varandra när de kommer in, det tycker vi är jättekul. Även om jag inte klipper Mathildas kunder så lär man känna dem också, säger Sofie.

Det finns egentligen bara en sak som trion är lite nervösa över.

– Pappersarbetet! Det har ingen av oss varit i kontakt med tidigare. Men det går väl att lära sig och det vi inte kan får vi leja bort helt enkelt, säger Ebba.

Helgen kommer att spenderas inomhus för Ebba, Sofie och Mathilda men på tisdag är det dags att börja ta emot kunder igen.

– Vi vill hälsa alla kunde välkomna, både nya och gamla. Sen är vi väldigt tacksamma över Nancy och att vi fått den här möjligheten, säger de.