Tron på avancemang lever: "Har vi en teoretisk chans tycker jag vi ska gå för det"

Än finns det hopp om avancemang för IFK Berga. - Foto: Dennis Johansson

IFK Berga vann i höstpremiären och nu väntar en tuff match mot topplaget Assyriska Turabdin IK.

delningar

IFK Berga inledde höstsäsongen på bästa sätt när man bortavann mot Hässleholms IF med 2-0. Berga har på 15 omgångar spelat ihop 22 poäng, sju färre än lördagens motstånd Assyriska Turabdin IK som ligger på en andraplats i tabellen.

I våras slutade matchen mot Assyriska med en förlust där slutresultatet skrevs till 3-2. Nu väntar en ny tuff match på hemmaplan.

– Sist var den väldigt jämn match, vi tog ledningen två gånger om och snöpligt nog så förlorade vi på slutet. Jag tror att det kommer att bli en tempofylld match som kommer att vara väldigt jämn, men jag tror ändå att vi kommer att hålla i taktpinnen, det ska bli riktigt kul att spela, säger IFK Bergas skyttekung David Garrett.

Med elva omgångar kvar att spela finns det fortfarande hopp om avancemang för Berga. Laget har inför helgens omgång nio poäng till serieledning och sju poäng upp till en kvalplats som innehas av just Assyriska Turabdin.

– Jo men alltså, om vi kollar på tabellen så är det inte så långt avstånd som man kan tro. Vi har alltså sju poäng upp till kvalplats och nu möter vi just Assyriska, så vi har världens chans. Har vi en teoretisk chans tycker jag att vi ska gå för det. Alla är inställda på samma sak. Det är många matcher kvar och det finns fortfarande mycket att spela för, säger Garrett.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar