Laddar

Trots kritiken – butiken fortsätter sälja fyrverkerier

Allt fler affärer lägger ner sin fyrverkeriförsäljning, trots detta väljer Kalmarbutiken att fortsätta.

delningar

Aktiviteten på Facebook och andra sociala medier har varit hög de senaste dagarna, särskilt sedan förslaget kom att en lasershow borde hållas istället för den årliga fyrverkerishowen som har pågått sedan millennieskiftet. På så sätt kan nyåret firas in med en häftig färgshow utan smällar, något som flertalet hävdar är bra för alla som far illa av explosionerna.

Liksom förra året är debatten delad i två starka sidor. Det andra argumentet som har framförts är att fyrverkerier är en trevlig tradition som hör till nyårsafton. Det är på grund av dessa åsikter som butiken Sportson, i samarbete med Svea Fireworks, även i år kommer ge folk möjlighet att köpa fyrverkeripjäser.

– Det är en väldigt stor efterfrågan och för de flesta är fyrverkerier en positiv upplevelse, därför kommer vi att ha försäljning i år, säger Emelie Angerstig som jobbar på Sportson.

Affären påbörjade sin försäljning den 26 december och än så länge har de inte märkt av någon förändring i jämförelse med hur mycket som såldes förra året. Mest hektiska brukar dagarna innan nyårsafton vara. Sportson har dock gjort några ändringar med hänsyn till säkerhetsaspekten. Till exempel kommer de inte ha ett eget uppskjutande, något de har haft föregående år. De kommer inte heller att sälja pinnfyrverkerier, eftersom det har förekommit ett antal olyckor i samband med dessa.

– Vi är noggranna med säkerheten, till exempel säljer vi inte till de som är under 18 år och vi brukar skicka med skyddsanvisningar till alla som köper. Som det ser ut nu kommer vi dock inte att sluta sälja, då efterfrågan är så pass stor, avslutar Emelie Angerstig.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.