Laddar

Trots SSL-intresse: spelskicklig back väljer FBC

Efter besvikelsen i SSL-kvalet har FBC Kalmarsund börjat sitt lagbygge inför säsongen 17/18.

delningar

Sedan tidigare är Per Viberg (Visby IBK) klar som ny klubbchef och Emil Stille (Östra SK) blir ny huvudtränare.

Nu börjar spelartruppen ta form och på onsdagen presenterades Max Johansson som ett nyförvärv till backsidan.

– Max är precis den spelartyp vi vill ha in i FBC Kalmarsund. Han är en duktig back i den offensiva delen och har stor möjlighet att bli en SSL-spelare i framtiden, säger sportchefen Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

21-årige Max Johansson beskrivs som en spelskicklig, bolltrygg back med ett vasst spelsinne, bra skott och som kan hota i offensiven.

Han är skolad i Mullsjö AIS och har de senaste säsongerna spelat hos Emil Stilles tidigare klubb Östra SK i både Allsvenskan och division 1.

Enligt FBC fanns det intresse från SSL och andra lag i Allsvenskan, men det blev Kalmarsund som lyckades locka till sig backen.

–  I mina ögon är han redan en riktigt bra back på allsvensk nivå och i denna nya miljö kommer han ta nästa steg. Det känns bra att vi gjort klart med Max och hans egenskaper i en redan stark backuppsättning, säger Adam Kallenberg.

Johansson var tidigare lagkamrat i Östra SK tillsammans med centern Tim Nyander, som kom till FBC inför förra säsongen.

– Jag har alltid velat komma så långt som möjligt och detta känns verkligen som ett steg i rätt riktning. Jag är en offensiv back med hyfsad speluppfattning och någorlunda bra skott. Det finns grejer jag behöver utveckla i defensiven, säger Max Johansson till FBC:s hemsida.

Relaterade artiklar