Laddar

Trots trafikskolans utspel – drabbade saknar besked

Borgholms trafikskola är fortsatt stängd. - Foto: Karl-Oskar Karlsson

"Omständigheter har gjort att vi inte pratat med media", skriver den polisanmälda trafikskolan.

delningar

24Öland.se har tidigare rapporterat om Borgholms trafikskolas verksamhet, som Transportstyrelsen ansett vara illegal. Flera kunder som 24Öland.se har varit i kontakt med är upprörda efter skolans handledar/introduktions-kurser, som ännu inte rapporterats in till myndigheten.

– Själva kursen har jag ingenting att invända emot. Däremot har vi väntat på att få klartecken från trafikskolan att vi har gått den här kursen. De ska i sin tur meddela Transportstyrelsen att vi gått den, och därefter skickar vi in en ansökan om att få börja övningsköra med min grabb, sade Thomas "Pliggen" Larsson, som är en av de drabbade, till 24Öland.se, förra veckan.

I fredags kom Borgholms trafikskola med ett utspel på Facebook om att de ämnar fortsätta bedriva verksamhet i stan.

"Vi har haft stängt några veckor nu pga att alla papper och tillstånd ej varit på plats vid bolagsbyte. Vi jobbar ihop med Transportstyrelsen sedan april 2018 med att lösa detta så snabbt som möjligt så verksamheten kan komma igång. Tack för erat tålamod", skrev man då.

I en kommentar till inlägget skrev Borgholms trafikskola följande:

"Omständigheter har gjort att vi inte pratat med media.  Det blir sällan objektivt och vi har valt att inte gå via dom."

Thomas "Pliggen" Larsson har polisanmält trafikskolan för bedrägeri – och trots att han sökt kontakt ett flertal gånger – har han ännu inte fått något besked om när tillståndet kan bli klart.

– Jag har fortfarande inte hört ett ord om det där. Det är himla tråkigt, men jag hoppas för Borgholms del att det blir en trafikskola i stan. Det behövs, däremot är det inte nödvändigtvis den här ledningen som ska driva den.

Relaterade artiklar