Tudelade känslor angående uppehållet: "Blir lite schizofren"

Kalmar FF tar emot IFK Norrköping under söndagen.

delningar

Kryss, kryss, förlust, kryss, förlust. Där är Kalmar FF:s senaste fem matcher. Tre poäng av femton möjliga. Sist man spelade match förlorade laget borta mot GIF Sundsvall med 2-0. Sedan dess har det varit landslagsuppehåll. Ett uppehåll som kom både lägligt – och olägligt.

– Märklig situation för att, på ett sätt finns det rätt många missnöjda från omgivningen och samtidigt så finns det ju en hel del positiva bitar, men det tycks ju inte som det om man då tittar på hur reaktionerna på vissa håll är. Då blir man lite schizofren, liksom, vem har rätt, säger tränaren Henrik Rydström frågande.

Kalmar har inte vunnit sedan man besegrade Djurgården borta med 2-0 den 19:e augusti och att säga att gruppen inte påverkas av den negativa trenden skulle vara att ljuga menar Rydström.

– Det som är så intressant med all idrott är att du kan i en isolerad situation vara världens bästa, men sen plötsligt så agerar du och så blir det en reaktion hos motståndarna och publiken som kan vara positiv eller negativ och då plötsligt så förändras din förmåga att utföra det du är rätt van vid att göra, så det är klart det påverkas, det finns ju ingen människa som inte påverkas av det som sker.

Med fem omgångar kvar av årets Allsvenska säsong har Kalmar FF nio poäng ned till den negativa kvalplatsen som innehas av Dalkurd.

– Sysslar man med det här så har man alltid en liten oro innan det är 100% klart. Men det som jag tycker är positivt i det är att vi då har rätt många bitar i vårt spel som man liksom kan se är bra faktorer om man vill plocka poäng och vara svårbesegrad. Jag känner att vi har rätt mycket i egna händer, menar Rydström.

Till söndagens match mot Norrköping står det klart att Gbenga Arokoyo, Måns Söderqvist och Erton Fejzullahu kommer att missa matchen på grund av skada. Nixon har varit sjuk och är heller inte uttagen i truppen.

Filip Sachpekidis som missat större delen av säsongen på grund av skada är återigen i KFF-truppen.

Matchen drar igång klockan 17:30 på Guldfågeln Arena och 24Kalmar rapporterar live.

Preliminär elva (4-4-2):

Lucas Hägg-Johansson - Emin Nouri, Viktor Elm, Viktor Agardius, Chima Akas - Isak Magnusson, Romario, Rasmus Elm, Tobias Eriksson - Papa Diouf, Hiago

Bänken: Ole Söderberg (mv), Mikael Dyrestam, Filip Sachpekidis, Nils Fröling, Adrian Edqvist, Herman Hallberg, Johan Stenmark, Adam Hellborg, Jaja

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar