Laddar

Tuffa toppmatcher när FBC-damerna drar på turné

Två matcher på två dagar. Dessutom mot två topplag från den västra serien. "Roliga, men tuffa matcher", säger Rasmus Bernhardsson.

delningar

Med fyra raka vinster i ryggen reser FBC-damerna på en ny turné när laget ställs mot Fröjered och Lockerud från den västra allsvenskan. Tränare Rasmus Bernhardsson tror på två tuffa bataljer.

– Känslan är bra och det ska bli skönt att komma i gång efter uppehållet igen. Jag förväntar mig två roliga, men tuffa matcher. Fröjered gick på pumpen något oväntat senast mot Rönnby. Så det blir en utmaning för oss, säger han.

Han menar att den västra serien är vassare än den södra.

– Framför allt är det mitten- och bottenlagen som är bättre och alla plockar poäng av alla där.

På söndagen gästar man serieledande Lockerud.

Kommer ni orka ladda om? – Det är det som är frågan, men det tror jag. Där kan vi gå in som en kraftig underdog och det passar oss perfekt. Vi trivs med den stämpeln. Sedan är det viktigt för gruppen att komma i väg en helg och bara fokusera på innebandyn. Det stärker oss som grupp.

Bernhardsson meddelar att han har full trupp inför helgens matcher. Wilda Svanberg stannar hemma och spelar för JAS-laget medan Ida Ambjörseie står för division 1-laget. Det innebär att Jill Karlström kommer följa med som back-up till Sanna Mangs.

– Vi utgår från att Sanna startar båda matcherna, men det är ändå skönt att vi kan lösa det på det här sättet med Jill, så alla våra tre målvakter får speltid i helgen.

Annie Wennerström tränar med laget två gånger i veckan men kommer fortsätta spela med division 1-laget tills vidare.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.