Tung derbyförlust för PBK: "Slutade tro på det"

Martin Östensson, i mitten. - Foto: Carl Winsth

Andra raka division 3-förlusten för nykomlingarna. "Man blir straffad mycket lättare och mycket snabbare".

delningar

I vårsolen på Fjölerbo IP i Lindsdal var det upplagt för derbyfest när Lindsdals IF tog emot Pukebergs BK. Men festen uteblev för gästande Pukeberg.

Redan efter 20 minuter hade Lindsdal gått upp till en 2-0-ledning. En ledning som sedan utökades tre gånger om i den andra halvleken och när domare Johan Sandström blåste av matchen stod det 5-0 på resultattavlan och Pukeberg inkasserade sin andra raka förlust i division 3.

– Stundtals tycker jag att det kändes som att vi hade kontroll men de fick några lätta mål i början och då blev vi försiktiga, rädda och slutade tro på det, säger Pukebergs lagkapten, Martin Östensson.

Trots ett stort spelövertag för Lindsdal i den första halvleken var det Pukeberg som tog tag i taktpinnen i inledningen av den andra halvleken.

– I paus så pratade vi om att vi skulle tro på det och gå tillbaka till sättet som vi vill spela och ska spela. Vi vill inte försöka anpassa oss efter de andra. Det kändes som att vi hittade rätt ytor, men det hakade upp sig i den sista tredjedelen, säger Östensson och fortsätter.

– Sedan när de gjorde 3-0-målet, som egentligen inte borde få hända, då är det tungt med en gång. Sedan är de bra här hemma på konstgräset, det ska man inte ta ifrån dem.

Men 5-0 speglar inte matchbilden, så som du ser det? – Hm. De hade inte behövt göra så många mål kanske. Vi stod upp bra stundtals. Men man märker när man kommer i division 3 att man blir straffad mycket lättare och mycket snabbare.

FAKTA

LINDSDALS IF – PUKEBERGS BK: 5-0 (2-0)

Målskyttar, Lindsdal: Arvin Nabi 2, Emil Johansson, Filip Sparavec, Kujtim Skhreta

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar