Laddar

Tunga avbräck för FBC – kaptenen och meste backen skadade

Får klara sig utan rutinerade duon i omstarten.

delningar

Efter landslagsuppehållet är det återigen dags för serielunken för FBC Kalmarsund. På lördagen gästar man Åstorp/Kvidinge, som jagar tre poäng bakom Kalmarsund i den allsvenska tabellen.

– Det ska blir skönt att spela match igen. Vi har haft lite snack i veckan och kommit fram till lite olika grejer, säger coach Emil Stille.

Vad har ni pratat om rent konkret? – Vi upplever att fler spelare måste börja våga ta plats. Det är många byten som bara spelas av och det blir lite mellanmjölk av det. Vi vill att man alltid ska bidra med något och göra saker ute på planen. Det kan vara allt från att täcka skott till att avsluta själv. Hur som helst vill vi ställa till mer problem för motståndarna.

Till skillnad mot tidigare säsonger rullar FBC Kalmarsund allt som oftast på tre formationer i matcherna.

Kan det vara en orsak till att ni inte fått upp tempot? – Man vill ju inte tro det. Men det kanske har blivit en liten krock där, då man allt som oftast gått på två femmor här tidigare. I övriga Sverige är det mer att man går på 15 gubbar, men vi får hitta vägar och matcha de som är lite hetare kanske, för att få i gång det ordentligt.

I nuläget ser det ut som att både lagkaptenen Johan Wittberg och trotjänaren på backplatsen, Anton Nilsson, som har varit med sedan starten i Kalmarsund, missar mötet med Åstorp/Kvidinge.

– Det är knäproblem på Anton och en muskel i ljumsken som krånglar för ”Witte”. Det ska inte vara några längre skador, men de är väldigt osäkra till spel i morgon (läs i dag, lördag). Så klart tunga avbräck för oss, men det finns hungriga spelare som vill in och visa.

Relaterade artiklar