Laddar

Tusentals väntas till Kalmars stora studentfest

Årets stora utomhusfest inleds på fredag när Linnéstudenterna intar Lindö under Kalmar Garden Party. "Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot helgen", säger arrangören Anders Blomqvist.

delningar

Introduktionen för alla nya Linnéstudenter är i full gång. Som avslutning på den första veckan av den så kallade nollningen intar studenterna Lindö för en ordentlig utomhusfest: Kalmar Garden Party.

– Det ska bli väldigt roligt. Det här är den stora höjdpunkten för studenterna och alla är så otroligt glada och positiva, säger Anders Blomqvist, VD på nöjeskrogen Sandra och arrangör av årets Garden Party.

Mellan 1500 och 2000 personer väntas besöka tvådagarsfestivalen på Lindö, som inför i år har utökat konceptet med liveartister under både fredagen och lördagen. Den svenska björnstammen och General knas kommer att uppträda under varsin kväll på det populära evenemanget.

– Det är första gången som jag håller i den här festen men alla förberedelser har gått väldigt bra. Vi har ett bra artistutbud med både svensk pop och reggae och vi hoppas att det kan locka fler än bara studenter att komma. Det är en fest för alla, säger Anders Blomqvist.

En stor scen har byggts upp på grönområdet på Lindö där liveuppträdanden och discjockey kommer att underhålla studenterna under båda kvällarna.

– Det här är det roligaste på hela året och jag ser fram emot helgen, säger Anders Blomqvist.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.