TV+BILDEXTRA: Glädjen total när jultomten hälsade på i Baronen

December är här och julen närmar sig med stormsteg. I helgen har tomten varit på besök i Kalmar – där det har varit fullt ös hela helgen.

delningar

Under helgen var det dags för den traditionsenliga julskyltningen i Kalmar. Lions Kalmar anordnade, för 61:a året i rad, en julmarknad på Larmtorget. Under söndagen anordnade Kalmar kulturskola en drilluppvisning med spralliga tomtar och änglar på just Larmtorget.

– Vi brukar ha större uppvisningar varje termin med alla våra elever och ibland när det dyker upp extra tillfällen, som denna uppvisning, så låter vi de elever som går en gång extra i veckan och då får de öva inför lite sådana här saker, säger Sara Wahlberg från Kalmar kulturskola.

Utöver julmarknaden har helgen varit fullmatad med diverse aktiviteter. Bland annat har det varit köruppträdanden, dans runt granen och julmarknad i Baronen.

För Mona Fredriksson, från Fredrikssons Matglädje, som säljer småskaligt producerade artiklar så som glögg och chutney på närproducerade frukt och grönsaker, har helgen flutit på bra i Baronen.

– Vi har haft det toppen, det har varit en jämn ström med folk och go stämning och sådär, så det har varit jättebra, säger hon.

Det är första året som Fredrikssons är med och ställer ut på julmarknaden i Baronen och det lär vara fullt upp fram till jul.

– Nu är det högsäsong, sommaren och inför julen är vår högsäsong, mycket julmässor och marknader framöver. Det brukar vara fullt ös till klockan åtta den 23:e december, säger Mona med ett leende.

Tomten, som kanske har varit helgens mest populära figur, har haft fullt upp hela helgen. Under söndagskvällen fick han besök av Melicia och Milja som tyckte det var jätteroligt att träffa tomten.

– Det var kul, säger dem i kör.

Vad önskar ni er för någonting?

– En babymal, säger Melicia.

– Ett Greta Gris-hus, säger Milja.

Utöver tomten så var Duran och Mollan en av dagens höjdpunkt.

Hur mycket längtar ni till julafton?

– Jättejättemycket, säger dem båda två.

Se Kalmar kulturskolas drilluppvisning i TV-klippet nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar