TV+BILDEXTRA: Häng med in på KIFAB Arena

Till årsskiftet ska bygget stå klart. "Allt går enligt plan".

delningar

Den 19 december är det slutbesiktning för nya KIFAB Arena som just nu går in i sin slutfas vid Fölehagsvägen och den 22 december är förhoppningen att den första, tillika historiska matchen, ska spelas i en helt ny, fräsch och modern innebandyarena.

Hela byggnaden är totalt 8 500 kvadratmeter stor och KIFAB Arena kommer dock att vara uppdelad i två delar. Innebandy samt skola och friidrott. Lokalen där innebandyn håller till ryms 1 500 personer och den delen där friidrotten kommer att husera ryms 300 personer.

– Allt går enligt plan och när vi gjorde den här nya upphandlingen var det en mer generös tidsplan som gjorde det enklare för att entreprenörer att samordna och koordinera så det har gått perfekt, säger Michael Gelebo, vd för Kifab.

En mer generös tidsplan säger du – hinner ni?

– Absolut, det kommer vi att göra. Vi ligger väl till. Det är klart att det finns vissa utmaningar men det är entreprenörerna medvetna om och då känner vi ingen som helst oro. Det hade varit mycket värre om de inte hade känt till att de har mycket att göra så det kommer vara klart i tid, det är jag övertygad om.

I innebandydelen, som benämns som "Hall 1" kommer en restaurang samt loge- och bardel att finnas med plats för 100 ätande gäster. Man kommer dessutom att hissa upp basketkorgar i hall 1. Däremot kommer det endast att finnas "innebandylinjer" i hall 1.

Friidrottsdelen, som benämns som "Hall 2", är utrustad med en 200 meter oval löparbana, 60 meter sprintbanor, yta för stavhopp, längdhopp och kula. I Hall 2 kommer det dessutom vara möjligt att kasta slägga och spjut.

Hall 2 är även utrustad med nät som är upphissat i taket som kan hissas ned och bilda en plan som är 20x40 meter som kan användas till exempelvis bollsporter så som fotboll eller innebandy.

– Vi bygger och har byggt stora komplex med bland annat industrier eller kontorshus. Men utmaningarna med ett sådant här projekt ligger i att man måste förstå verksamheten som ska bedrivas och där har vi haft ett väldigt bra snack med kultur och fritid där vi har stämt av kraven och önskemålen som finns, säger Gelebo och avslutar.

– Vi har fått fram en kompromiss som alla kan leva med och som är bra. Bygget i sig är ingen större utmaning, men här handlar det om att få ihop det så att brukarna av lokalen känner att det är himla bra.

FAKTA

KIFAB Arena

Storlek: 8 500 kvadratmeter

Kapacitet: 1 500 innebandydelen, 300 friidrottsdelen

Parkering: 450 cykelparkeringar, 200 bilparkeringar

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.