TV+BILDEXTRA: Här invigs Berga centrums nya hälsocentral

Personalen var samlad och lokalerna ingångna – nu har även bandet klippts. "Det här betyder allt".

delningar

På torsdagseftermiddagen var det dags för invigning av Berga Centrums nya hälsocentral. Men redan för två veckor sedan flyttades verksamheten in i lokalerna. För verksamhetschefen på hälsocentralen, Carina Olofsson, var det en stor dag.

– Det här betyder allt. Både för min personalgrupp men också för Bergaborna som bor här i norra delarna av Kalmar att vi nu har fått nya fräscha lokaler som vi kan ta emot de patienter som verkligen behöver vård, säger hon.

På hälsocentralen i Berga jobbar bland annat fyra fasta doktorer, ST-läkare, läkarassistenter, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, samtalsterapeuter och sekreterare – som nu alla får nya fräscha lokaler.

– Vi hade det bra i våra gamla lokaler också, men det här är på ett helt annat sätt. Det här är lite som framtiden. Vi har mer utrymme och fler rum att jobba med, vi kan dessutom tänka på digitalisering på ett helt annat sätt nu, menar Olofsson.

Hur mycket betyder det här för dig personligen?

– Det är väldigt roligt eftersom jag har jobbat för det här så länge – att vi ska få nya lokaler. Sen så är det ju också så att jag slutar snart, så det är med lite blandade känslor som jag lämnar över det här, säger Olofsson med ett leende och fortsätter.

– Någon gång tar det slut även för mig med och det är med varm hand som jag kan räcka över det här till nästa verksamhetschef.

Se när vårt bildextra och när Anders Henriksson (S) inviger hälsocentralen genom att klippa bandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar