TV+BILDEXTRA: Här invigs nya multiparken

Förut fanns endast en basketkorg på hela skolgården. Nu finns det en multiarena som eleverna kan nyttja.

delningar

Allaktivitetsparken i Löttorp invigdes under torsdagen. En park som har varit under uppbyggnad under drygt två månader och som nu är färdig. Parken ligger precis bredvid Åkerboskolan och kan nyttjas av 182 elever. I parken finns det en multiarena, utegym, pumptrack, boulebanor och grillplats. Dessutom ligger parken i förbindelse med idrottsplatsen och elljusspåret.

Parken invigdes av Ilko Corkovic (S), kommunalrådet i Borgholms kommun, och av åttondeklassaren Linn Boman, elevrådsordförande på Åkerboskolan.

– Det är en investering för framtiden. Det är ett helt rekreationsområde vi har byggt. Vi har även förvärvat mer mark så att vi kan bygga ut ännu mer. Just nu tittar vi på om det finns något för de yngre barnen, säger Ilko Corkovic.

Allaktivitetsparken blev verkligt genom ett samarbete mellan Borgholms kommun och Högby IF.

– Samarbetet med Högby har berättigat att vi har kunnat söka medel för det här och finansierat parken, säger Ilko.

Smålands idrott och sparbanksstiftelsen har sammanlagt skänkt 200 000 kr och Borgholms kommun har investerat med 1,3 miljoner kronor.

Elevrådsordförande Linn Boman var nöjd över att parken invigdes:

– Förut har vi haft en basketkorg inne på skolgården och då blir det oftast fullt direkt så alla tröttnar och då gör man ingenting istället. Det ska bli kul att få spela fotboll och basket. Vi får en gemenskap istället för att sitta inomhus med våra mobiler.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar