TV+BILDEXTRA: Kika in hos nya Bovieran

Nu har de första personerna flyttat in på Öland.

delningar

Det första spadtaget för 55+boendet Bovieran i Borgholm togs i slutet av augusti 2017 och den 22 december 2018 flyttade de första gästerna in i sina bostadsrätter.

– Den största anledningen till att vi valde att flytta in här är för den vinterträdgården som finns och att vi har anknytning till Öland, säger Anna Bildsten från Stockholm.

Bovieran består av 54 bostadsrätter och alla är sålda förutom 10 stycken som är redo att flytta in i. För de boende på Bovieran finns vinterträdgården som håller en temperatur på 11-12 grader under vintern så att växterna får en chans att vila.

Under sommartid ligger temperaturen på 26 grader och då öppnas även takluckor upp. Det finns även en boulebana, bastu och en föreningslokal som de boende kan nyttja.

– En stor fördel är ju att det är ett konceptboende med den sociala biten som man kan få här om man vill ha det. Man kan bo precis som i en vanlig lägenhet och inte engagera sig. Men möjligheten till att engagera sig och träffa nya människor finns här,säger Per-Henric Olsson, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar