TV+BILDEXTRA: Linnéuniversitetets andra etapp har invigts

Kalmars kanske största projekt i modern tid kryper allt närmre mål.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Hela hösten har kantats av nya Universitetskajen som har byggts vid Kalmar hamn. Inflyttningar har gjorts och sakta men säkert börjar studenterna trilla in och ta plats i det nya utbildningscentret.

Under onsdagen var det dags för flyttfika för att fira. Prorektor Catherine Legrand började med att hålla ett tal och välkomna alla lärare, studenter, professorer och övriga till Universitetskajen.

Sedan var det dags att ta sig till sitt "egna" hus – 24Kalmar följde med till Magna, fakulteten för teknik.

– För Linnéuniversitetet betyder det här fantastiskt mycket. Vi får äntligen ett samlat campus och vi får ett campus som ligger sjönära och kommunikationsnära och centrumnära. Det gör att studenterna kommer att trivas här och kommer kunna gå mellan de olika husen och ha nära till kommunikation och stad, säger Håkan Hallmer, kanslichef för fakulteten för teknik.

I september 2018 genomfördes det första flyttkalaset, etapp 1a, när huset Vita invigdes.

– Jag tror att det kommer att bli ett lyft och jag tror att fler studenter kommer att studera här i Kalmar.

Vad är det bästa med flytten skulle du säga?

– Vår fakultet, som består av ett antal institutioner, vi har varit utspridda i Kalmar i olika hus och nu sitter vi alla i samma hus. Det är fantastiskt skönt och redan nu ser man att forskare börjar träffas och diskutera utveckling. Det räcker att det är tre kvarter emellan för att just det inte ska bli av.

Edvin, Max, Anders och Felix, som alla pluggar maskinbefäl klass sju. Flytten har inte påverkat dem nämnvärt – men att flytten kommer att bidra till det positiva, det är dem övertygade om.

– Vi har haft någon lektion i den nya delen, men det var riktigt fräscha lokaler. Personligen skulle jag nog inte söka för att det är nya lokaler, men det är klart att det är extra trevligt när man väl är här, säger Felix.

Se när Håkan Hellmer äntrar Magna-huset i TV-klippet nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar