TV+BILDEXTRA: Se luciatågets starka budskap

Skansenskolans värdegrundsarbete firade femårsjubileum med guldtema. "Stolt över den man är".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Drygt 100 elever deltog i torsdagens luciatåg på Skansenskolan. I år firades femårsjubileum med de värdegrundsfrågor som luciatåget har arbetat med. Vid tidigare föreställningar har normer, genusfrågor, rasism, mobbning, barnfattigdom och allas lika värde tagits upp. Ett medley från de tidigare åren framförde i luciatåget.

–Vi elever har valt att inte sjunga bara traditionella sånger i vårt luciatåg. Vi har vävt in värdegrundsfrågor i våra låtar, säger Ella Rosie Wadin uppe på scenen.

Årets luciatåg hyllade kroppspositivismen och att alla får se ut som man är. Några av eleverna ställde sig på scenen för att prata om att man ska vara stolt över den man är.

– De var jätteduktiga och modiga som vågar. Det är några som gått i bräschen tidigare och det har blivit mer naturligt för dem att prata på scen, säger musikläraren Moa Lund, ansvarig för luciatåget.

Luciatåget avslutades med låten This is me från filmen The Greatest Showman.

– Det blev mycket bättre än vanligt. Vi brukar ha gråtshower där folk blir väldigt berörda. Men i år skulle vi ha något positivt där eleverna kunde stå upp för sig själva och bli stärkta. Då passade den låten bra, säger Moa

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar