Laddar

TV+BILDEXTRA: "Supersub" sänkte storfavoriterna

Avgjorde finalen när det bara återstod en minut.

delningar

Under lördagen spelades damerna den traditionsenliga PAIF-cupen i Borgholm. Det blev, föga förvånande Färjestadens GoIF 1 som ställdes mot Glömminge-Algutsrum IF i finalen. Och vilken rivstart det blev på matchen.

Glömminge-Algutsrums notoriska målskytt Amanda Ahlström gjorde 1-0 när bara några sekunder hade spelats när hon tryckte in bollen med ett distinkt avslut.

När cirka två minuter återstod av den första halvleken kvitterade Färjestadens Elin Olofsson. Resultatet höll sig halvleken ut och det skulle dröja till den sista minuten innan Karin Rosén kunde förvalta ett friläge på bästa sätt och sätta 2-1 till Glömminge.

Färjestaden lyckades inte få till någon forcering och därmed bröts deras fina segersvit.

– Det känns jätteskönt verkligen. Att få vinna och mot just Färjestaden som verkligen är ett bra lag det är riktigt gött. Vi har aldrig vunnit PAIF-cupen heller, så det var extra skönt att vinna idag, säger finalhjältinnan Karin Rosén.

Vad är det som gör att ni vinner idag?

– Vi har en kämparglöd och vi kämpar verkligen för varandra och sen tycker jag att när det väl gäller, så kan vi vara jävligt bra.

Och på tal om att vara bäst när det gäller, ditt mål, ta oss igenom det?

– Jag satt större delen av matchen på bänken och kollade och blev jävligt taggad, sen när jag fick bollen så tänkte jag "tänk så lite som du bara kan och så skjuter du innan du hinner tänka för mycket", och när den satt, ja, då blev jag riktigt glad såklart.

Se de sista sekunderna av finalen och Glömminges segerjubel i TV-klippet nedan.

Relaterade artiklar