TV+BILDEXTRA: Unik konstgräsplan invigdes

Under lördagen invigdes konstgräsplanen på Bergaviks IP.

delningar

Under lördagen invigdes konstgräsplanen på Bergaviks IP med två fotbollsmatcher. Den ena matchen var mellan IFK Kalmar F19 och Emmaboda IS och den andra mellan IFK Berga och Vimmerby IF. Marianne Dahlberg, kultur– och fritidsnämndens ordförande Kalmar kommun, invigde planen genom att blåsa igång matchen mellan IFK Berga och Vimmerby IF.

Dessutom talade även Sara Gripstrand, miljöstrateg, och Per-Ola Johansson, verksamhetschef idrott, bad och friluftsliv i Kalmar kommun, under invigningen.

– Detta innebär ett jättelyft för alla fotbollsföreningar i hela Kalmar. Det är en möjlighet att träna året runt, säger Per-Ola Johansson.

Den unika konstgräsplanen på Bergaviks IP är byggd för att förhindra spridning av granulatet som finns i gräset.

– Den är unik i Sverige. Planen är byggd för att minimera läckage av granulatet. Den är byggd som en balja, en deponi. Det är ett slutet system under planen som gör att allt vatten som rinner ut hamnar vid brunnar som finns vid ingången. Där tar vi hand om de mikroplaster som riskerar att rinna ut från den här planen. Så har ingen annan byggt i Sverige ännu, säger Sara Gripstrand.

Totalt finns det 6 fullstora konstgräsplaner i Kalmar och ytterligare två ska tillkomma. Gastens gamla konstgräsmatta ska flyttas till en grusplan i Läckeby och Gröndals b-plan ska bli en konstgräsplan.

– Vi ligger i topp i Sverige när det gäller konstgräsplaner, säger Per-Ola Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar