TV: Byggstart för nya hyresrätter: "Riktigt bra läge"

Efter nio år – nu byggs kommunala hyresrätter igen. "Vår ambition är att bygga fler".

delningar

Här är tomten för de nya hyresrätterna.

Ulrik Brandén, MBAB, Jonas Everbrand MBAB, Jerker Nilsson MBAB, Hans Sabelström MBAB, Elisabeth Engqvist, hyresgästföreningen Mörbylånga kommun samt Stefan Johansson från Götenehus deltog vid det första spadtaget.

Under onsdagen togs det första spadtaget för Mörbylånga Bostads AB:s (MBAB) nya hyresrätter vid Norra Viken i Mörbylånga. Det är för första gången sedan 2010 som MBAB bygger nya hyresrätter i Mörbylånga. Det blir tre parhus med två lägenheter i varje, totalt sex lägenheter på 73 kvadratmeter var.

Det är Götenehus som kommer konstruera ihop radhusen och leverera de direkt på plats.

– Parhusen ska ha lite New England-stil med liggande panel och ljusa färger. Det är ett riktigt bra läge och badmöjligheterna är optimala för de som vill bo här, säger Ulrik Brandén, styrelseordförande Mörbylånga Bostads AB.

Mörbylånga Bostads AB äger ytterligare tre tomter i området vid Norra Viken.

– Det finns väldigt mycket möjligheter att utveckla i det här området med tiden och vi försöker bidra med det vi kan. Går det här bra så är vår ambition att bygga fler lägenheter, säger Ulrik Brandén.

Hyresrätterna beräknas stå färdiga och inflyttningsklara till sommaren 2019 och hyran beräknas ligga runt 9000 kronor i månaden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar