TV: FBC:s känslosamma seger: "Svårt att beskriva"

Foto: Privat - Foto: Privat

Kalmarsunds P16-lag vann prestigefyllda Fair Play Cup i Jönköping.

delningar

Under helgen har Fair Play Cup avgjorts i Jönköping. Den prestigefyllda innebandyturneringen som årligen lockar unga innebandyspelare från hela Sverige.

I P16-klassen har FBC Kalmarsund deltagit – och vunnit. Efter att ha tagit sig vidare från, en på förhand tuff grupp, vunnit på straffar i kvartsfinal, tagit sig vidare från semifinalen och till slut besegrat Ledbergs IBF på straffar, kunde laget höja pokalen som segrare i sin åldersklass.

– Det känns verkligen helt fantastiskt. Jag trodde nog att kvartsfinalen skulle ta död på våra krafter, men det löste sig, säger tränaren Charlie Karlsson.

Hur skulle du summera er turnering?

– Det är svårt att beskriva. Det är verkligen helt fantastiskt. Vi har två jättefina grabbar som ska lämna oss inför nästa säsong eftersom de ska börja gymnasium på andra håll, så det blev rätt så känslosamt när vi vann. Det var en helt fantastisk avslutning för oss.

– Det var dessutom sista junioråret, det var mycket som var sista för oss. Jag tror inte det kan bli bättre än så här, det är helt fantastiskt, avslutar en överlycklig tränare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.