Laddar

TV: Förre KFF-spelaren drabbad av Irma: ”Värsta timmarna i mitt liv”

Orkanen Irma härjar just nu i Florida och för många amerikaner har de senaste timmarna varit en mardröm.

delningar

Daniel Mendes är ett bekant namn för de som har koll på Kalmars fotbollshistoria. Brassen spelade för Kalmar FF under flera år innan han flyttade till USA. Just nu bor han i Orlando tillsammans med sin familj och det senaste dygnet har varit en mardröm då orkanen Irma dragit in över Florida.

– Det var inte obligatoriskt för oss som bor i lägenhet i vårt county att evakuera så vi valde att stanna kvar. Det här har varit de nio värsta timmarna av vårt liv, jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har fått vatten inomhus och väggarna på byggnaden har flugit iväg. Hos oss hade vinden en hastighet av 160 km/h och om det hade varit starkare så tror jag inte att vår lägenhet hade klarat av det, säger Daniel Mendes.

Orkanen Irma har redan skördat flera liv under sin framfart och även om Orlando inte har drabbats värst av vädret så har det inte lämnat staden eller familjen Mendes oberörd.

– Det går inte att beskriva hur det känns, vi förberedde oss med allt som vi behövde men jag trodde inte att naturen var så stark. Man får absolut inte leka med naturen. Min dotter är 10 år gammal och min son är 6. De har klarat de här ganska bra men Rebeca har varit lite rädd. Innan hon somnade frågade hon mig om vi verkligen är säkra här. Vi kommer att åka iväg så fort vi vet att en ny orkan är på väg, säger han och fortsätter:

Vi mår alla bra, tack Gud, och vi har fortfarande ljus och vatten men vi får inte vara utomhus innan 6 på kvällen. Jag lider med folk som fick det värsta av Irma.

Se Daniel Mendes egna videor från orkanen Irma i spelaren ovan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.