Laddar

TV: Första flyttkartongerna lastas in i nya hus Radix och Magma

"Jag tror det här kommer bli en underbar plats", säger Linnéuniversitetets Vicerektor Bo Bergbäck om nybygget vid Universitetskajen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tisdagen den 28:e augusti genomfördes det första flyttkalaset på Linnéuniversitetets nybygge vid Universitetskajen i Kalmar. Då var det drygt 100 personer från institutionen för biologi och miljö som flyttade in i hus Vita.

Torsdagen den 15:e november var det sedan dags för byggföretaget Skanska att lämna över färdigställda hus Vita till dess nya ägare, Intea Fastigheter.

Och nu har nästa flyttlass påbörjats då fakulteterna för konst och humaniora och samhällsvetenskap håller på att flytta in nya hus Radix.

– Det känns roligt men alla har inte flyttat in ännu, utan det här är bara det första flyttlasset som vi genomför, säger Carina Boman, fakultetshandläggare och flyttkoordinator.

Även universitetskajens största byggnad, nya hus Magna där sjöfartshögskolan ligger sedan tidigare, ska nu även rymma den tekniska fakulteten.

I de nya lokalerna på universitetskajen är det alltså snart 600 anställda på plats. Och efter årsskiftet är även merparten av studenterna på ingång.

Relaterade artiklar