TV: Frisbee-eliten gjorde upp i Skälby: "Har känts bra"

Under helgen har Discmasters avgjorts i Kalmar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under helgen har den svenska eliten i frisbee spelat Discmasters vid Skälby i Kalmar vilket var det första stoppet på den nationella touren.

När 24Kalmar pratar med Peter Karlsson, ordförande i Kalmar Frisbee Klubb vid lunchtid på söndagen, är han nöjd med hur helgen har flutit på.

– Det har gått väldigt bra hittills och spelet har flutit på det med. Det är och har varit väldigt många bra spelare med under helgen, några tillhör till och med världseliten, säger han.

Detta trots att vädret har varit lite struligt, inte minst under söndagen där de första som gick ut i sista rundan möttes av regn och regnskurar.

– Men det är en utomhussport och det är något man får räkna med helt enkelt.

Vid 12:20 på söndagseftermiddagen kastade ledarfyran ut inför sista rundan och ledde, det gjorde Emil Dahlgren från FK 360 Göteborg med sina 15 under par.

– Första dagen tycker jag gick bra. Jag öppnade starkt och kände mig superbekväm med allting egentligen. Under den andra rundan hamnade jag i lite trubbel här och där, men det kostade mig inte för många kast, så det har känts bra, säger han.

Nu blåser det rejält, hur mycket påverkar det spelet?

– Det påverkar väldigt mycket. Är det byigt i vinden är det svårt att läsa, man kan ibland behöva stå att vänta ut vinden. Det är lite oförutsägbart i vissa fall.

Vad säger du om banan här i Kalmar?

– Den är supertrevlig. Jag var här och spelade i fjol också, men jag gillar nog den här sträckningen lite bättre. Man får jaga många tvåor, alltså birdies på banan vilket kan vara lite omväxlande.

Spana in hur ledarfyran, och inte minst Emil Dahlgren i röd tröja, tar sig an hål tre, det fruktade vattenhålet i tv-klippet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.