TV: Fritidsgården satsar på sena öppettider på lovet

För att marknadsföra sitt sportlov gjorde man fyra spännande filmer.

delningar

Under vecka 8 är det över hela Kalmar kommun äntligen sportlov. Detta innebär att skolungdomarna har mer tid än vanligt över för aktiviteter. På Funkabo fritidsgård har man fram och tillbaka övervägt vilka tider man ska ha öppet under lovet. Som enda fritidsgård i Kalmar valde man till slut att ha öppet enda till klockan 23, varje dag.

– Vi väljer att ha öppet sent. På dagen sover ungdomarna ofta länge. Då kan man vara hemma, chilla och ta det lugnt. Det finns mängder med aktiviteter runt om på lovet som man kan gå på under dagarna. Sen under kvällen vill vi erbjuda en trygg och säker plats, säger Mats Gröhn, fritidsledare på Funkabo fritidsgård.

I och med att det finns väldig mycket aktiviteter för ungdomarna runt om i kommunen har man i år valt att inte själva arrangera så stora evenemang. Istället vill man när mörkret faller på erbjuda en plats för ungdomarna. Men beslutet härstammar inte från fritidsledarnas visioner.

– Det är ungdomarnas egna önskemål. De ville ha senare öppettider och när vi fick tumme upp från chefen så körde vi på det. Vi ser det som ett demokratiskt beslut, säger Mats.

Inför lovet har ungdomarna tillsammans med sina fritidsledare också tagit fyra filmer. Dessa har man gjort för att visa upp lite av det man under lovet kan göra på sin fritidsgård. De fyra filmerna har 24Kalmar satt ihop här:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar