Laddar

TV: Fritidsresor satsar i Kalmar – fyra nya semesterresmål

På torsdagen var Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor på plats i Kalmar för att berätta om nya satsningar. "Kalmar är en strategiskt viktig flygplats för oss".

delningar

Hela fyra nya resmål kommer det att kunna flygas till under året med Fritidsresor och det är något som Mathias Bergendahl informationschef på Fritidsresor tycker är väldigt spännande. Han öppnar för fler resmål och avgångar i framtiden.

– Vi tittar ständigt på nya resmål då Kalmar är en strategiskt viktig flygplats för oss, säger Mathias.

Det som trendar mest enligt Mathias är att man nu mer väljer ett bra hotell framför själva resmålet.

– Istället för att säga att jag ska till Kos, så kanske man säger att jag ska till ett hotell där jag vet att dom kommer ha en vuxenpool och barnpool, sju restauranger med bra mat, säger han.

– Det som vi även ser ett ökat intresse för är något vi kallar för ”Swimup”, det är att ha poolen precis utanför rummet. Jag har själv testat det och det är en lyx jag själv unnar mig, säger Mathias och ler.

Hur ser framtiden ut för de mindre flygplatserna såsom Kalmars? – Det ser bra ut, folk vill mer och mer flyga från den lokala flygplatsen och det tror jag har med enkelheten och att när man väl landar så är det inte långt hem, säger Mathias.

De fyra destinationerna man kan flyga till är Sardinien, Kreta, Rhodos, Cypern och sedan tidigare Gran Canaraia. Charterflygen från Kalmar utgör 13-14% av Kalmar flygplats årliga resor.

Relaterade artiklar