TV: Han hyllar sin döda mamma: "Gör Ironman för henne"

Pontus Johansson hyllar sin mamma genom att genomföra en Ironman. - Foto: Tilda Eriksson

Till minne av sin mamma har Pontus Johansson startat en insamling till cancerforskningen.

delningar

Pontus Johansson från Färjestaden tränar för fullt inför Ironman 2019. Det blir hans andra Ironman men den här gången deltar han i tävlingen för att hylla och hedra sin mamma som gick bort i april 2015.

- När jag gjorde min första Ironman fanns mamma där bredvid och stöttade. Hon körde till och med ut med bilen och lämnade vattenflaskor till mig under mina träningspass, säger Pontus Johansson.

Pontus mamma, Anneli Johansson, drabbades av äggstockscancer hösten 2012. Den blev för allvarlig och hon orkade inte mer. Nu har Pontus startat en insamling till cancerfonden som heter Ironman för mamma.

– Jag har funderat väldigt mycket på hur man kan hylla och hedra henne och då tänkte jag att en insamling är ett lätt sätt. Jag bestämde mig för att göra något som jag tycker om att göra och då blev det Ironman, säger Pontus.

Insamlingen startade i slutet av augusti och just nu ligger den på 14 000 kronor.

– Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag får in till insamlingen. Meningen är att jag vill förmedla min hyllning till mamma, säger Pontus.

Pontus berättar att det fortfarande är konstigt att hon aldrig kommer tillbaka. Ibland åker han till hennes grav för att tänka på henne lite extra.

– Mamma glömde nästan bort att hon var sjuk. Hon oroade sig alltid för oss och tänkte mer på att vi skulle må bra. Jag vill ge tillbaka för allt som hon har gjort för mig, min syster och pappa, säger Pontus.

Att han väljer att göra Ironman är inget han oroar sig för.

– Det är en jobbig men härlig upplevelse. Vare sig man cyklar i Degerhamn, Hulterstad eller springer i stan så är det alltid någon som skriker på en, säger Pontus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar