Laddar

TV: Han var först ut på nya E22: ”Det var mitt mål”

Lovorden för nya E22 vill aldrig ta slut. Kenneth Gustafsson från Ljungbyholm var förste privatperson att köra på den nya vägen – från båda hållen.

delningar

Han är en av alla som har suttit i långa bilköer varenda dag. Nu är det slut med det för Kenneth Gustafsson och övriga pendlare. På onsdagen öppnades nya E22 upp för trafiken – och Ljungbyholmsbon var först ut på vägen.

– Jag passade på och lyckades komma ut som första privatperson från båda hållen. Det var lite av mitt mål kan man väl säga, skrattar Gustafsson.

Vad tycker du om den nya vägen? – Det blev jättefint, verkligen fantastiskt. En riktig fullträff alltså. Det är rena drömmen för oss som har suttit i de hör köerna. Nu sparar vi in många minuter både på morgnarna och eftermiddagarna.

Planerade du att vara först? – Det var faktiskt så att jag hade ärenden inne i stan på morgonen och körde en bekant till tåget vid nio. Däremellan hann jag hem för att rasta hunden innan jag hörde på radion att det var dags för öppning. Då gled vi runt i krokarna innan vi såg att de var på väg att öppna, så vi smög upp bakom Trafikverkets bil när vi inte riskerade att vara i vägen längre.

Kameran satt laddad i rutan och Kenneth Gustafsson spelade in hela premiärturen.

– Det är bara att gratulera oss som kör här varje dag och tacka de som har gjort jobbet. Fantastiskt bra gjort, säger han.

Här ovan kan du se hela Kenneth Gustafssons premiäråk på nya E22.

Relaterade artiklar