Laddar

TV: Här invigs Kalmar Hamns senaste nyförvärv

"Hamnens betydelse kommer öka i vår region" säger kommunalrådet Johan Persson efter inflaggningen av bogserbåten Flink.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under fredagen var det dags att välkomna Kalmar Hamns senaste nyförvärv. Det var nämligen den nygamla bogserbåten vid namn Flink som invigdes. Och eftersom Hovet inte kunde närvara på plats, under invigningsceremonin vid Barlastholmen, fick därför istället kommunalrådet Johan Persson (S) äran att hålla tal.

– Dagens inflaggning, men också utfyllnaden av Kalmar Hamn, är det yttersta beviset på att vi ska ha en en livaktig och aktiv hamn som växer i Kalmar. Och det är någonting som vi har drivit under många år och som vi ska fortsätta driva, säger Johan Persson.

Med hjälp av Flink ska Kalmar Hamn nu kunna öka säkerheten och tryggheten för fartygstrafiken runt Kalmarsund. Dels vid trånga passager, i dåligt väder och vid angöring vid kajer.

– Jag är helt övertygad om att svensk sjöfart går mot en renässans. Det kommer bli mer sjöfart och då är det klart att Kalmar ska vara del i detta. Och Kalmar hamn är inte bara av intresse för staden och kommunen, utan det här är en regional angelägenhet som vi faktiskt ska vara väldigt värna om.

Bogserbåten Flink byggdes redan år 1973 i Hamburg och har sedan 1988 seglat under Norsk flagg med namnet Waterbjörn. Kalmar Hamn blir därför den tredje ägaren av bogserbåten som nu döps om till Flink för att hedra en gammal bogserbåt som tidigare verkade i hamnen.

– Hamnen betyder oerhört för det näringsliv som är beroende av hamnen. Och ser man då att sjöfarten kommer öka i betydelse så är det klart att hamnens betydelse kommer öka i vår region. Så jag är väldigt glad över att vara här och tacksam över de investeringar som ni gör och de resultat som alla i Kalmar Hamn levererar, avslutar Johan Persson.

Relaterade artiklar